AKSARAY ORTAÖĞRETİM II. ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray İl Millî Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından 15-16 Mart 2023 tarihleri arasında "Parçalanmış Aile ve Benim Geleceğim" Konulu Aksaray 2. Ortaöğretim Öğrenci Sempozyumu düzenlenecektir.İnsan neslinin devamını sağlayarak toplumsal yaşamı düzenleyen, bireyin beslenme, barınma, ait olma ve değer görme gibi maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak onu toplumsal bir varlık haline dönüştüren en kadim sosyal bir mekanizma ailedir. Bu özelliğiyle toplumun en küçük yapıtaşı ismini alan aile kurumu, sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik ve toplumsal alanlarda ortaya çıkan gelişmelerden doğrudan etkilenmektedir. Söz konusu etkileşimin aile kurumuna tesiri hem tehdit hem de fırsatlar içerebilmektedir. Ailenin bekası toplumun ve dolayısıyla insanlığın bekası anlamına geldiğinden insanın kendi varlığını tehdit eden sorunlarıyla baş edebilmesi veya fırsatları değerlendirebilmesi mevcut durumla yüzleşmesi halinde mümkün olabilir.Bununla birlikte hızla farklılaşan toplumsal değişimler, eşlerin uyumunu olumsuz yönde etkilerken aile yapısını da sarsmaktadır. Bireylere eş olarak rollerinin yanında aile kurumu olarak görev ve sorumlulukları çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, toplumda kabul görmesi gibi sorumluluklar da yüklenmektedir. Bireylerin evlilikten beklentilerini karşılayamamaları, aile dışı etkenler veya farklı gerekçelerle boşanmaktadırlar. Eşlerden birinin boşanma ilamı almasıyla evlilik birliğin son bulması olan boşanma, hukuk kuralları çerçevesinde yapılmış bir evliliğin birbiriyle bağları kalmaksızın varsa çocukların hakları saklı kalmak üzere sona erdirilmesi olarak tanımlanmaktır. Sosyolojik ve psikolojik açıdan ele alındığında ayrılma sadece eşleri etkilemekle kalmayıp çocukların sağlıklı gelişimi, eğitimi ve hayata hazırlanmasında da yaşam boyu etkileri devam edecek bir durumdur. Bu bakımdan ayrı olmak çocuklar açısından telafisi zor bir süreci başlatmaktadır.Bu açıdan bilim dünyasının yapabileceği en önemli şey parçalanmış aile kavramı etrafında çocukların beden ve ruh sağlığının korunması, kendi geleceklerini inşa etmesinin yanında sosyolojik, toplumsal, ekonomik ve psikolojik sonuçlarının incelenmesi; sağlam, güvenilir ve özgün araştırmalar ortaya koymak suretiyle ailenin niteliğine, çocukların sağlıklı gelecek inşa etmelerine katkı sunabilmektir.Bu amaçla Aksaray II. Ortaöğretim Öğrenci Sempozyumu ile aile kurumunu etkileyen faktörleri, parçalanmış ailelerin yaşadıkları sorunları ve bu durumdan etkilenen çocukları ortaöğretim öğrencileri olarak akademik bir bakış açısıyla alan yazın taraması yaparak tahlil etmek ve mevcut sorunlara yönelik tespitler ve çözüm önerileri geliştirmektir.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

23.12.2022 666

Sempozyum Hazırlık Evrakları:

Ek-1: Şartname ( 8 sayfa ) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-2: Katılım Formu Ve Taahütname (1 sayfa ) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-3: Fikir ve Sanat Eserleri Taahhütnamesi (1 sayfa) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-4: Aydınlatma Metni Ve Açık Razı Onayı (1 sayfa) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-5:Sempozyum Yazısı Yazı(2 sayfa) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-6:Mem Resmi Yazı(1 sayfa) (İndirmek için Tıklayınız)

Ek-7:Valilik Olur Yazısı(1 Sayfa) (İndirmek için Tıklayınız)