'Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı Sempozyumu' Yapıldı.

'Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı Sempozyumu' Yapıldı.

'Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı Sempozyumu' Yapıldı.

Aksaray Valiliği öncülüğünde Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen 'Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı' sempozyumu Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'ın 3.Oturum başkanlığında öğrencilerin bildirilerini sunmasının ardından sona erdi.

Sempozyumun son oturumuna Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Mustafa Duruk, İlçe Kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyuma katılan öğrenciler, e-ticaret, sanal dünya, sosyal medya mecralarının olumlu olumsuz yönlerini değerlendirdikleri bildirilerini katılımcılarla paylaştı. Katılımcıların soru ve görüşleri ile katkı verdiği son oturuma katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan öğrencilere hitap etti.

 'Gençlik iyi ise bizde iyiyiz' diyen Demircan; "İnsanoğlu M.Ö 4000 yıl öncesinde de sormadığı soru yok, vermediği cevap yapmadığı iş yoktur. Geçmiş medeniyetlerin ihtişamı karşısında günümüzde düşünüldüğünde çok şeylerin yapıldığını görürsünüz. 4 bin yıl öncede bugün sorulan soruları sormuş, cevapları yazmış. Etkileyici şehirler kurmuş, bu insanların duygu olarak bizden daha da gelişmiş olabileceğini düşünüyorum "dedi.

Geçmiş dönemlerdeki insanların, hava ile su ile kâinatla çok iç içe olduklarının bu nedenle idraklerinin daha da gelişmiş olarak görüldüğünü ifade eden Demircan: "Bu insanların duyguları da çok gelişmiş, daha derin düşünüyorlar. Bugüne baktığımızda Biz de bu çağı yaşıyor ancak internetten dünyaya bakıyoruz' dedi.

Öğrencilere felsefe ile çok ilgilenmelerini tavsiye eden Demircan; "Bütün dünyanın felsefecilerine baktığınızda bir konuyu konuşurlar. Soru şudur İnsan kim? Cevap İnsan ruhtur, bedendir. Ruh vicdandır. Her insanın içerisinde var olan insanlık dediğimiz o duygulardır. Birde insanın bedeni var. Kâinatın mahlûkatından nebatat gibi, canlı ve ölüyor. Onunda kendi doğası içinde bir seyri seferi var. İnsanın ruhu yoksa o tıbbı atıktır. Bu bedeni ayakta tutan ruhu, aklı, fikri vicdanıdır. Onu harekete geçiren budur. Ne söylemeye çalıştım. Tarih seyrinde birçok topluluklar geldi geçti. Değişmeyen ruhtur. Bedenin ortaya koyduğu varlık. Binlerce yıllık tarihi içinde teknoloji ile başka başka formlara gidebilir. Bugün ise bu teknolojiyi konuşuyoruz. Bu insanın ruhunu inşa edebilir mi edemez" dedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu düzenlenen sempozyumun konusu, katılımcı öğrencileri hazırladıkları bildirileri ile örnek olduğunu her zaman söyledikleri gibi Aksaray'ın model olmaya devam edeceğini belirtti. 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,  7 Aralık 2021 tarihinde Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ziyaretinde öğrencilerin 'Hep üst düzey yöneticiler konuşuyor biz dinliyoruz. Bizde fikirlerimizi, görüşlerimizi anlatmak istiyoruz. Biz konuşsak onlar dinlese' diyalogu ile başlayan Vali Aydoğdu'nun öğrencileri tek tek dinlemesiyle devam ederken ortaya çıkan sempozyum fikri yapılan hazırlık çalışmalarının ardından geniş katılımla iki gün sürecek önemli bir bilimsel programa dönüştüğünü ifade etti.  

Dijital çağın getirdiği yeni sosyal hayat, insan ve teknolojinin yeni toplum oluşumundaki yeri ve duruşu ve belirlenen daha birçok başlıkta gençlerin düşüncelerini aktaracaklarını ifade eden Vali Aydoğdu; "Gençler kimlik ve benlik kurgularında sosyal ağları bir araç olarak görüyorlar. Bilgiye erişim noktasında da sanal kaynakları temel referans olarak algılayan gençler, dijital çağın en önemli özneleri konumundadır. Çünkü bu gençler bizim sadece geleceğimiz değil, aynı zamanda bu günümüzdür. Onları önemsiyoruz." dedi. Sempozyuma katılan öğrencileri tebrik eden Vali Aydoğdu emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Aralarında merkez ve merkeze bağlı ortaöğretim kurumları ile ilçe ortaöğretim kurumlarından 18 okulun katılımcı olduğu 21 farklı konuda bildirinin sunulacağı sempozyum 15 Mart Salı Günü açılış töreni ile başlayan sempozyumda yeni nesil bağımlılık olarak nitelendirilen sosyal medya ve internet bağımlılığı ile dijital çağın getirdiği yeni toplum yapısı tanımlanmaya çalışıldı. 

İki gün sürecek sempozyumda ortaöğretim öğrencileri, belirlenen konu başlıkları altında bildirilerini sunacak. Aksaray Üniversitesi Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek bildiriler Türkçe ve İngilizce kitap olarak basılacak. 

Konuşmaların ardından Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı konulu sempozyuma katılan 18 okuldan 21 bildiri sahibi öğrenciye katılım belgeleri Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan tarafından verildi. Sempozyum hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

24.03.2022 3535

24-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-2022